Σημάδι από Στάχτη – άποψη της Άνδρεα Αρβανιτίδου

Βιβλιό πρόταση της ‘Ανδρεας Αρβανιτίδου για το βιβλίο «Σημάδι από στάχτη» της συγγραφέως Νέλλη Κουρκούλη.

Σας παρουσιάζω ένα βιβλίο φαντασίας, το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως. Μας μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο περιπέτεια, αγωνία και πολύ χιούμορ. Πάμε να χαθούμε σε έναν κόσμο που με την λογική δεν υπάρχει, αλλά μήπως τελικά όλοι θα περάσουμε από εκεί;

Οπισθόφυλλο

Ο θάνατος δεν είναι το τέλος.
Ο θάνατος είναι η αρχή.

Η αρχή του εφιάλτη.

Έπειτα από ένα τροχαίο δυστύχημα, η Άννα καταλήγει σε έναν άλλο κόσμο, όπου βασιλεύουν η παράνοια και τα βασανιστήρια. Εκεί εγκλωβίζονται οι ψυχές των σκοτεινών όντων, καταδικασμένες να υπηρετούν τους πιο βδελυρούς δαίμονες. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτός ο ζοφερός τόπος ονομάζεται Υπόκοσμος και ότι τα πλάσματα που κατοικούν σε κάθε του γωνιά είναι τόσο φρικτά που ούτε η Κόλαση μπόρεσε να τα ανεχτεί.

Μόνο που η ίδια δεν έχει καμιά δουλειά να βρίσκεται ανάμεσά τους. Είναι σίγουρη ότι η παρουσία της εκεί είναι ένα τεράστιο λάθος. Τώρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να δραπετεύσει. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί να δημιουργήσει τις πιο απρόσμενες και επισφαλείς συμμαχίες, αλλά και να δοκιμάσει τα όρια της αντοχής της καθώς θα αναγκαστεί να περάσει μέσα από μια σειρά δοκιμασίες που θα αφήσουν πάνω της ένα ανεξίτηλο σημάδι. Κι όλα αυτά, κάτω από τη σκιά μιας αρχαίας Προφητείας.

Θα μπορέσει να βρει διέξοδο;
Θα αντέξει απέναντι σε όλα όσα θα ανακαλύψει;

Βιογραφικό

Η Νέλλη Κουρκούλη γεννήθηκε το 1986 και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και την κόρη τους. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ενώ διηγήματά της έχουν διακριθεί στον διαγωνισμό διηγήματος του φεστιβάλ Fantasmagoria και στα βραβεία Larry Niven που διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές». Πέρα από τη συγγραφή, απολαμβάνει το διάβασμα και δηλώνει λάτρης της λογοτεχνίας του Φανταστικού.

Άποψη της Άνδρεα Αρβανιτίδου

Book trailer Σημάδι από Στάχτη:

Στοιχεία του βιβλίου

Τίτλος: Σημάδι από στάχτη από την σειρά Σκοτεινά όντα

Συγγραφέας: Νέλλη Κουρκούλη

Σκοτεινά Όντα

Εκδόσεις: Bookstagram store

Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2022

Σελίδες: 518

Share this: